Blog RailingDesign - Balustrade inox

Lucruri pe care trebuie sa le stii despre materialele folosite la Railing Design

Adaugat Luni , 17 Noiembrie 2014

Lucruri pe care trebuie sa le stii despre materialele folosite la Railing Design

Dupa cum se poate observa din paginile de produse, din galeria foto sau din cataloage, balustradele si accesoriile Q-railing se remarca prin design-ul aparte si modul in care pot fi asamblate. Insa dincolo de estetica acestor produse, e bine sa ne familiarizam si cu aspecte legate de durabilitatea si specificul fiecarui material folosit, precum si cu aspecte referitoare la curatarea si intretinerea acestora. Pentru mai multe informatii, acceseaza gama balustrade inox in site-ul nostru.

 

  • Aluminiu

Usor dar puternic, aluminiul are un strat natural de oxid ce protejeaza metalul impotriva coroziunii. Acesta poate fi intarit suplimentar prin anodizare, aducandu-i un plus de rezistenta la factorii meteo. Daca nu sunt insotite de alte informatii, in mod implicit toate produsele de aluminiu din cataloagele Q-railing sunt anodizate si netezite, fiind astfel potrivite atat pentru uz interior cat si exterior.

Curatare: produsele si accesoriile din aluminiu pot sa fie curatate cu apa calda si sapun.

 

  • Zinc

Robuste si accesibile financiar, produsele din zinc turnat sub presiune sunt o alternativa eficienta (ca si cost), fata de alte metale. Totusi, datorita faptului ca pot sa se corodeze, acestea ar trebui protejate prin emailare sau acoperire - se recomanda folosirea in interior.

Curatare: produsele si accesoriile din zinc turnat sub presiune pot fii curatate cu apa calda si sapun.

 

  • Inox 304, 316 sau 2205 ?

Chiar daca cu ochiul liber nu sunt vizibile diferente intre diferitele variante de inox, exista variatii, in ceea ce priveste compozitia. Deoarece otelul este in mod natural coroziv, diferite elemente sunt adaugate pentru a-l face inoxidabil. Standardul industriei pentru folosirea in interior este un inox de gradul 304. In comparatie, inoxul 316 contine 2%  molibden pentru a face acest material mai rezistent la coroziunea cauzata de crapaturi, curburi sau tensiune.

Pentru exterior, pentru balustrade de inox sau alte accesorii se recomanda inoxul 316 - gratie compozitiei sale mai dure rezista mai bine in conditii mai dificile. Totusi, pentru piscine si zone in apropierea marii, aceasta nu e cea mai buna optiune. Tocmai de aceea, Q-railing a introdus primul o gama de produse de acest tip, din inox 2205. Cu un continut ridicat de nitrogen si alte elemente, acest tip de inox face fata efectelor agresive aduse de clor, sare si umiditate ridicata.

 

Totusi, nimeni nu poate sa garanteze intr-un mod desavarsit rezistenta completa la coroziune a otelului inoxidabil. De aceea, se recomanda tratarea intregii structuri montate cu Q-ultra-clean, chiar dupa instalare, pentru a indeparta orice reziduu daunator. Repetand acest lucru intr-un mod regulat, veti asigura un aspect impecabil, de lunga durata.

 

Aceste produse, accesorii sau balustrade din inox pot sa fie curatate asadar cu: Scotch-Brite - polizeaza suprafetele pentru indepartarea zgarieturilor; Q-cleaner- un spray ce curata petele si aduce un plus de stralucire; Q-ultra-clean - indeparteaza mizeria si coroziunea de suprafata si reintareste stratul pasiv de protectie.